archief

Nieuws

 

14 november VZH/IPO examen

We hebben een heel goed examen gehad. Alle deelnemers zijn geslaagd met ook nog eens mooie punten. Keurmeester was de heer Rick Zainal.

Jan Huiting met Cas (xMH), VZH geslaagd

Henry Dolfing met Isa, Isaie des Soldats de Krist Ale (Hollandse Herder) VZH geslaagd

Chérie Bisschop met Eschley van Avendia (Dobermann), deelcertificaat IPO1A, 100

Linda Drenth met Rada, Russkaja Mechta Otradna Ohota (Dobermann) deelcertifcaten IPO2 A97,B90

Mariska Dolfing met Puck, Arrack's Home Mila (Mechelse Herder), IPO3 93-96-90 totaal 279

Inge de Vries met Kelsey du Pont de la Sambre (Briard) deelcertificaat IPO3A, 81

 

8 november VZH/IPO examen Gideon Groningen

Chérie heeft met Eschley VZH examen gedaan. Dit ging allemaal keurig en ze zijn geslaagd. Keurmeester Hans Hengelman.

 

8 november Bleiswijk show

Marije met Cruz jeugdklasse 1 Uitmuntend JCAC

 

3 en 4 oktober IJsselshow en Hanzeshow Zwolle

Meerdere leden zijn dit weekend naar Zwolle geweest met hun hond(en) en hebben deze uitgebracht op de show. Hieronder de resultaten.

3 oktober IJsselshow

Inge met Kelsey open klasse 2 Uitmuntend met res. CAC

Henk met Ayk tussenklasse 1 Uitmuntend

4 oktober Hanzeshow

Stella met Amadeus babyklasse 2 Belovend, Brechtje babyklasse 2 Veelbelovend Adina Belovend

Marije met Cruz jeugdklasse 1 Uitmuntend JCAC

 

20 september Noorderlichtbokaal

Mariska heeft met haar Puck IPO2 examen gedaan tijdens de Noorderlichtbokaal bij de Hondsrug. Dit ging goed op alledrie de onderdelen en ze zijn geslaagd met mooie punten 93-87-86. Van harte gefeliciteerd.

Keurmeesters waren A dhr. List, B dhr. Kleinhesselink en C dhr. Ekhardt.

 

Sport en speldag

Afgelopen zondag hebben we onze eerste sport en speldag gehad. Hierbij moesten de geleiders eerst met hun hond een parcours afleggen. De bedoeling was dat de honden alle obstakels/hindernissen zouden nemen en dat in een zo snel mogelijke tijd. Het bleek wel dat de meeste honden niet zo houden van natte poten, vooral bij de waterbak werden veel punten en seconden verloren.

Daarna moesten de honden zoveel mogelijk verschillende voorwerpen apporteren in anderhalve minuut. Dat viel ook niet voor iedereen mee. Als laatste mochten de honden in een bak vol met ballen zoeken. In vijf ballen zat wat lekkers verstopt.

Het was de eerste keer dat we dit georganiseerd hebben en zeker iets wat we jaarlijks willen herhalen, waarbij voor volgend jaar natuurlijk weer ondere opdrachten komen.

De winnaar bij de volwassen honden was Kelsey met Inge. Bij de puppen heeft Donder met als geleider Mariska de meeste punten gehaald.

 

DERDE PLAATS TEAMWEDSTRIJD

De jaarlijkse teamwedstrijd van de D.V.I.N. werd gisteren gehouden bij Kringgroep Martinistad. Dit jaar waren er maar liefst 9 teams die meededen, waaronder een team van onze vereniging

De dag begon vroeg om 8 uur in Groningen. Inge en haar Briard Kelsey gingen speuren, hierbij deden zij ook examen IPO3. En ze hebben het goed gedaan, 91 punten behaald. De keurmeester dhr. Ad van Yperen was vol lof over het speuren van Kelsey, intensief en geconcentreerd. Het laatste stuk was Kelsey de weg even kwijt, anders hadden ze een uitmuntende score gehad.

Linda en haar Dobermann Rada namen het appèl voor hun rekening. Dit ging ook goed, met 90 punten hebben zij het deelcertificaat IPO2 gehaald. Bij het vooruitsturen zijn de meeste punten verloren, omdat Rada uit zichzelf af ging in plaats van op commando. Maar complimenten van de keurmeester voor de manier van voorbrengen en het apporteren.

Als laatste gingen Mariska en haar Mechelaar Puck op voor het pakwerk. Met een DZB uitmuntend en 81 punten hebben ook zij het goed gedaan. Bij het revieren pakte Puck het derde verstek in plaats van het vijfde en ze ging te vroeg bij afstand stellen richting de pakwerker. Haar snelheid richting het zesde verstek was supersnel.

In totaal hebben we 262 punten behaald en dit was goed voor de derde plaats. Dames topprestatie, allen van harte gefeliciteerd. Foto's staan in het fotoalbum

 

Doberdag en dag van de hond

17 mei was de Doberdag in combinatie met de dag van de hond. Dit jaar werd het gehouden bij onze vereniging. Het was een lange dag, maar wel heel gezellig. In totaal waren er 52 Dobers ingeschreven. Door Cris en Linda was Elis ingeschreven, hij stond in de veteranenklasse reuen 8-10 jaar. Hij heeft een uitmuntende beoordeling gekregen, omdat hij als enige stond in deze klasse werd hij automatisch eerste.

Dit jaar stond de dag van de hond in het teken van sport en spel. Hierom hebben wij twee demonstraties geregeld. Bij de eerste werd het zoekwerk van de KNPV getoond door Jan Huiting. De tweede demonstratie werd zoekwerk van reddingshonden getoond door Anouk Aussems. Jan en Anouk nogmaals bedankt voor het geven van deze demonstraties.

Er zijn deze dag veel foto's gemaakt, deze zullen binnenkort ook zichtbaar zijn op onze site.

 

26 april

Vandaag was het VZH/IPO examen bij ons. In totaal 9 deelnemers, waarvan helaas twee combinaties het niet gehaald hebben. Keurmeester de heer A. Stam. De foto's staan op de pagina Foto's.

N. Schimmel met Ayla, Casa d'Agostini Longbeach (Hollandse Herder) VZH geslaagd

D. Entius met Samu, Herlot du Haut Caillou (Braird) VZH afgewezen

H. Beuving met Boy aus der Bohmter Heide (Rottweiler) VZH afgewezen

I. de Vries met Isa, Isaie des Soldats de Krist Ale (Hollandse Herder) VZH geslaagd

H. Hilbink met Ayk Loni von der Leibrücke (Rottweiler) VZH geslaagd

K. Spiegler met Bhodi (Riezen Schnauzer) VZH geslaagd

L. Drenth met Rada, Russkaja Mechta Otradna Ohota (Dobermann) deelcertifcaten IPO 1 A94, B94

M. Dolfing met Puck, Arrack's Home Mila (Mechelse Herder), IPO1 93-98-97 totaal 288

I. de Vries met Kelsey du Pont de la Sambre (Briard) deelcertificaat IPO2 A95

 

11-03-2015

Tijdens de algemene ledenvergadering zijn de jaarprijzen weer uitgereikt, over 2014 hebben we dezelfde winnaars als in 2013. Inge en Peter beiden gefeliciteerd met het winnen van deze prijs. Op de pagina 'jaarprijzen' zijn de foto's toegevoegd hiervoor.

 

22-02-2015

Vandaag was de vierde en laatste dag van de Gouden Speurlijn. Inge en Kelsey hebben vandaag 94 punten behaald met het speuren. Hiermee hebben zij de 2e plaats behaald bij de IPO1 deelnemers. Gefeliciteerd met dit super resultaat.

 

07-02-2015

De derde dag van de Gouden Speurlijn zit er alweer op. Met steeds beter resultaat. Vandaag heeft Inge met haar Kelsey 80 punten behaald.

 

24-01-2015

Op de tweede dag van de Gouden Speurlijn heeft Inge met Kelsey haar deelcertificaat speuren behaald. Ze hebben 72 punten gehaald.

 

19-01-2015

Gisteren zijn onze pakwerkers naar een trainingssessie geweest, georganiseerd door de NBG. Door keurmeester de heer Broekhuizen is informatie gegeven over het (inter)nationale pakwerk en de veranderingen hierin. Daarna was er een praktijkgedeelte.

 

13-01-2015

Afgelopen zaterdag was de eerste dag van de Gouden Speurlijn georganiseerd door Kringgroep Frisiana. Inge en haar Briard Kelsey doen mee aan deze wedstrijd waarbij er 4 keer gespeurd moet worden, zij doen mee voor IPO1. Helaas was de eerste dag niet succesvol en hebben ze geen punten behaald. De volgende speurdagen zijn 24 januari, 7 en 22 februari.

 

07-12-2014

Vandaag was weer het jaarlijkse pakwerkersexamen georganiseerd door de D.V.I.N. Henry en Cris hebben opnieuw hun C-licentie behaald. Chérie staat sinds kort ook in het pak en heeft voor de eerste keer examen gedaan. Ook zij heeft haar C-licentie behaald. Gefeliciteerd met deze resultaten. Op youtube staat van alle drie een film van het examen. Klik daarvoor hier.

 

 

 

 

Op dierendag hebben wij een demonstratie gegeven over pakwerk bij de hondenspeeltuin in Beilen. Dit ter gelegenheid van de verkiezing dierenvriend van het jaar door de Telegraaf. We hebben tijdens de demonstratie de opbouw laten zien van pup tot volwassen hond. De honden hebben zich allemaal goed laten zien. Op ons youtube kanaal kringgroep drenthe is de demonstratie te zien. Voor de verkiezing heeft de Telegraaf ook een aantal reportages geschreven, één daarvan ging over pakwerk. Via de afbeelding kunt u het artikel inzien.

 

22-09-2014

Onze website is aangepast. Via de like button kunt u ons ook volgens op Facebook.

 

MAG test

Zondag 10 augustus heeft Henk zijn Rottweiler Boy aus der Bohmter Heide de MAG test gedaan. Dit is goed gegaan en Boy is hiervoor geslaagd. Henk gefeliciteerd.

 

(©) hondensport-drenthe