Informatie

Informatie

Trainingstijden:

Woensdagavond: 19.00-22.00 uur eerst appèl, hierna pakwerk.

Zondagochtend: 9.00 uur speuren, hierna appèl en vervolgens pakwerk

 

e-mailadres: info@hondensport-drenthe.nl

Adres: Achteromsedijk 8p, 7903 TL Hoogeveen

 

Wilt u een keer komen kijken of komen gasttrainen neem dan contact op met ons via het bovenstaande e-mailadres.

 

Kringgroep Drenthe is een vereniging die in 1976 is opgericht. Sinds 2010 hebben wij ons trainingsveld in Hoogeveen. Wij zijn aangesloten bij de rasvereniging D.V.I.N. (Dobermann Vrienden in Nederland).

 

Bij ons kunnen honden trainen die behoren tot de werkhondenrassen (IPO). Stafford, Bulldogs e.d. rassen vallen hier niet onder. Ook kunnen volledig gecoupeerde honden kunnen niet bij ons terecht. Zij mogen in Nederland namelijk geen examens doen.

 

Wij trainen voor het IPO programma, dit is de afkorting voor Internationale PrüfungsOrdnung. Dit programma bestaat uit drie onderdelen, speuren, appèl en pakwerk.

Het volledige IPO programma vind je hier.

Speuren: Bij het speuren moet de hond laten zien dat hij een spoor kan uitwerken. Daarbij moet hij op het spoor achtergelaten voorwerpen met de geur van de spoorlegger verwijzen (de hond gaat dan staan,liggen of zitten bij het voorwerp) of apporteren (naar de baas toebrengen).

 

 

 

Appèl: Het appèl gedeelte bevat algemene gehoorzaamheids oefeningen,waaronder los volgen in verschillende tempo`s, staan, zitten en liggen,al dan niet met komen op bevel,vooruitsturen en apporteren met terug komen, ook moet de hond apporteren over hindernissen (haag en klimschutting) en afliggen met afleiding.

 

 

 

 

 

 

 

Pakwerk: Het pakwerk omvat het opsporen (revieren). Aanblaffen en stellen van de "Boef"(pakwerker).

 

Het begeleiden van lopend verplaatsen van de pakwerker. Met ingrijpen als die probeert te ontsnappen. Daarbij wordt ook de moed van de hond op de proef gesteld,als de pakwerker naar hem dreigt en schreeuwt.

 

 

(©) hondensport-drenthe